torsdag 1 mars 2007

Fnittrar hela vägen till banken?


Ingen har väl missat att många av de populäraste bloggarna handlar om vilka kläder man ska ha på sig, och viktigast av allt verkar vara att ha rätt (läs jättedyr) väska. Alla har dock inte råd att skaffa sig en väska för många tusen, en väska som man med stor säkerhet kommer att ha tröttnat på efter ett tag. Detta har Jessica Hjerte, grundare till företaget Fnitter, tagit fasta på. Fnitter hyr ut designerväskor via en hemsida på nätet till en fast månadskostnad.

För att hyra väskor krävs att man är medlem. Ett medlemskap kostar mellan 790 och 1590 kr, beroende på vilken typ av medlem man vill vara. Chic kallas den billigaste kategorin, och är man medlem i den har man färre väskor att välja på än om man tillhör den dyrare kategorin Sophisticated. Utöver medlemsavgiften betalar man en avgift per månad, 395 till 795 kr. För denna summa får man välja en väska som man får hemskickad och som man sedan får ha så länge man vill. När som helst kan man skicka tillbaka väskan och beställa en ny. Mycket praktiskt. Ingenting för mig dock, som köper mina väskor för 200 spänn på H&M.

Genialisk affärsidé i alla fall tycker jag, även om jag inte har en aning om hur bra det går för företaget. Det skulle vara spännande att veta hur många som har hakat på den här idén.

Inga kommentarer: